Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

Робоча зустріч з керівниками агроформувань та головами фермерських господарств Смолигівської ОТГ в рамках пілотного проєкту впровадження електронного фермерського реєстру «Державний аграрний реєстр"

 З початку 2020 року Волинь стала однією із шести областей, де впроваджується пілотний проєкт «Державний аграрний реєстр», який має на меті ідентифікувати суб’єктів ринку, спростити доступ до програм державної підтримки, банківського фінансування.

     Проєкт реалізується відповідно до Указу Президента України від 08.11.2019 року № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави», за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні».

     Мобільна група у складі операторів з реєстрації виїжджала в райони та громади області, де проводили зустрічі з агровиробниками, роз’яснювали про можливості та переваги аграрного реєстру.

     Під час таких зустрічей, аграрії мали можливість зареєструватися у реєстрі за допомогою операторів.

     Виїзні зустрічі відбулися у 9 районах (Горохівський, Володимир-Волинський, Ковельський, Турійський, Любомльський, Іваничівський, Ратнівський, Локачинський, Луцький) та 7 ОТГ (Мар’янівська, Зимнівська, Голобська, Устилузька, Вишнівська, Старовижівська, Смолигівська).

     Останні зустрічі в рамках пілотного проєкту відбулися у Смолигівській ОТГ та Луцькому районі за участю директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка та міжнародного експерта з розробки та впровадження Державного аграрного реєстру Сальваторе Карфі.

     Пан Сальваторе розповів, що запит на розробку реєстру поступив ще півроку тому від Мінагрополітики. Продукт намагалися зробити максимально адаптованим до інтересів України. Ідея полягала в тому, щоб ідентифікувати усіх агровиробників, не залежно від форми власності шляхом створення електронного кабінету.

     Пілотний проєкт завершився. Розробники реєстру будуть вивчати та виправляти усі проблемні питання, які виникали під час реєстрації. В подальшому до реєстру залучать програми державної підтримки.

     Наразі до Державного аграрного реєстру внесено близько 140 волинських агровиробників.

  Реєстрація буде продовжуватися. Вдосконалений аграрний реєстр будуть впроваджувати на території усієї країни. Зареєструватися можна самостійно за адресою www.ar.gov.ua.

 

© 2014 Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації 43005, м. Луцьк пр. Перемоги, 14. Усі права на матеріали, що знаходяться на даному сайті, охороняються відповідно до чинного законодавства України. При будь-якому використанні матеріалів сайта, гіперпосилання на http://agrovolyn.gov.ua обов'язкове.

       

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua