Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

Історія з життя юного жителя Смолигівської громади

Розповідала про свого маленького Дмитрика Марковського молода мама Юлія. Народився син 23 грудня 2014 року. Протягом першого тижня життя почалася у хлопчика жовтушка, а після місяця почало гіршати дитинці. Чому хлопчик такий жовтенький батьки не знали, звернулися у сільський ФАП с.Хорохорин, за місцем проживання. Отримали направлення, лягли у Обласну лікарню, де поставили діагноз – вілярна атризія. Далі направили у місто Київ, де пролежали три тижні. Зробили МРТ, але операції не робили. Були на консультації в Інституті Шарімова у м.Києві, де тривожно сказали, що необхідно робити пересадку печінки, але коли Дмитрику виповниться 6 місяців та його вага складатиме 6 кілограм.

Батьки почали збирати кошти, щоб рятувати дитинку. Подзвонили з міста Луцька, одна з мам, яка має хвору дитину з таким же діагнозом, дала телефон у міську лікарню м.Львів, де Дмитру зробили операцію по методу Касаї. Проте, Діма захворів у 8 місяців на ангіну, а в результаті ускладнення з печінкою. Лікарі дали направлення у Бельгію, відправили документи хворого на погодження. Опереція коштувала 107 тис. євро, а ще необхідно було оплатити проживання, харчування, контролі.......і це все у сумі склало 127 тис. євро.

Так склалося, що Бог забрав життя у маленької чотирьохмісячної дитинки Оленки на яку батьки збирали кошти, а подарував нашому Дмитрику. Дівчинці мали зробити аналогічну пересадку, в дорозі вона померла. Всі кошти, які збирали на Оленку віддали на пересадку для хлопчика. Допомагали різні благодійні фонди, каже мама, жителі с.Хорохорин.

Поїхали у Бельгію 4 січня 2015 року. 9 березня зробили операцію, мама стала донором для дитини. Приїхав і батько дитини на операцію. На 13 день маленького пацієнта виписали з лікарні. Жили далі при лікарні у пансіонаті. Постійно були під наглядом лікарів. Каже мама Юля, добре, що у школі вивчала англійську і на початковому рівні все ж могла спілкуватися з лікарями, далі ще більше освоїла іноземну, оскільки, часто спілкувалася.

13 червня прилетіли додому у село Хорохорин. Іздили на обстеження до Львова, аналізи радують. Дмитро жвавий та енергійний хлопчик, глянувши на нього ніколи б ніхто не сказав, що ця дитина вже у своєму житті пережила.

Готуються наші герої до наступного контролю, 6 листопада полетять у Бельгію. Хочеться побажати здоров»я цій дитині та Божого благословіння, нехай у цієї сім»ї усе складеться як найкраще.

Підготувала І.М.Слободюк



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua