Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

ВОЛИНСЬКА ГРОМАДА ЗДІЙСНИТЬ ЕНЕРГОАУДИТ БУДІВЕЛЬ

Вісімнадцять українських об'єднаних територіальних громад (ОТГ) отримають гранти загальною сумою 2,2 млн гривень на впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності. Серед цих об'єднаних територіальних громад опинилася і волинська – Смолигівська ОТГ. Йдеться про розробку плану дій зі сталого енергетичного розвитку, проведення енергоаудитів та виготовлення енергопаспортів будівель.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Заходи будуть впровадженні в ОТГ до кінця 2017 року.

Заступник керівника проекту "Реформа в сфері енергоефективності України" Іма Хренова-Шимкіна розповіла, що їхня команда отримала і обробила 90 заявок від ОТГ на гранти з підвищення енергетичної ефективності.

"Це вказує на велику зацікавленість громад України збільшувати свою спроможність керувати енергоресурсами. Спираючись на європейський досвід, ми можемо стверджувати, що цілком можливо зменшити витрати на енергоресурси вдвічі в найближчий перспективі. І ми раді, що наш проект допоможе ОТГ у цьому", – зазначила вона.

Заступник Смолигівського сільського голови з інвестиційної політики та гуманітарних питань Інна Слободюк розповіла, що вона пройшла навчання із енергоефективності, де і дізналася про можливість залучення грантів у цій сфері.

Представник місцевого самоврядування пояснила, що завдяки гранту у школів у селі Смолигів та у двох будинках культури (у селах Сарнівка та Хорохорин) відбудеться енергоаудит та будуть створені енергопаспорти будівель. В об'єктах незавершені капітальні ремонти, а заходи із енергоефективності допоможуть з'ясувати слабкі місця будівель та їх усунути.

З її слів, до покращення енергоефективності в громаді будуть залучені експерти. Якщо ж говорити про гроші, то йдеться про 96 тисяч гривень грантових коштів і 20 тисяч - співфінансування громади.

"Цей проект невеликий, але дуже важливий. Потрібно йти в ногу із часом", - зауважила Інна Слободюк.

Отримання грантів стало можливе завдяки Програмі "U-LEAD з Європою" та проекту "Реформа в сфері енергоефективності України", що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua