Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

Профорієнтаційна робота в школі

      Профорієнтаційна робота в школі -  одна з основних . Кожен учень, студент, вчитель та викладач має розуміти її важливість. Сучасна освіта зобов’язує педагогів шукати нові форми і засоби донесення інформації до учасників освітнього процесу, а учнів - відповідально поставитися до вибору майбутньої професії.

    В закладах освіти громади існує проблема нестачі кваліфіковних кадрів. Така  тенденція зберігатиметься і надалі. Це проблема, над якою мають працювати і органи місцевого самоврядування, і заклади освіти.  З метою знайомства  з громадою взагалі, і закладами освіти та культури, зокрема, було сплановано та проведено зустріч студентів педагогічного коледжу у Смолигівській громаді.

     Молоді люди мають право вибору майбутнього місця роботи. У нашій громаді студенти побачили заклади освіти та культури. Побачили те, що зроблено і над чим ще потрібно працювати.

   Студенти мали можливість поспілкуватися з працівниками та учнями, оглянути кабінети та обладнання, посмакувати шкільним обідом.

   Гості є учасниками гендерного інтерактивного театру «Дзеркало». У відповідь на запрошення, вони презентували інтерактивні вистави «Скалки дзеркала Тролів», «Квіти життя», «Замість вирію», де торкнулися проблем насилля в сім ї, ранніх абортів, торгівлі людьми. Учні, затамувавши подих, переглядали запропоновані вистави. А працівники культури та освіти побачили нові  цікаві форми роботи, які  можна використовувати.

   Ми дуже вдячні директору Луцького педагогічного коледжу  Петру Микитовичу Бойчуку, викладачу філософії та завідувачу методичним кабінетом Ірині Леонідівні Коваль, соціальному педагогу , викладачу соціальних дисциплін Ірині Володимирівні Чемерис і, звичайно, студентам за розуміння наших спільних проблем. Надіємося на подальшу співпрацю.

     



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua