Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

«Зробимо планету щасливою – і самі будемо щасливими!»

Що таке щастя? Як жити в гармонії з самим з собою та навколишнім средовищем? Як навчитися не лише споживацького способу життя, а й виховати в собі вміння віддавати природі повагу та любов. Та й коли востаннє Ви були в лісі, чи на річці? Чи помічали купи сміття, згарища, знищені водойми. Мабуть, такі запитання здаються дивними, а то і недоречними. Адже ми звикли сприймати природнє довкілля, як належне, висуваючи на перший план зовсім інші пріорітети в сьогоднішньому житті. Але поступово люди починають усвідомлювати, що природа не лише обдаровує нас, а й просить про допомогу. Тож дуже важливо вчитись самим і власним прикладом вчити наших дітей усвідомлювати своє призначення в природі – бути справжнім, розумним господарем  природного багатства.

 Життя людей тісно пов’язане із станом довкілля. Глобальна екологічна криза набула системного характеру. Людство дедалі більше усвідомлює необхідність перетворення свого життя на безпечне, здорове, радісне...Для цього людині потрібне блакитне небо, чисте довкілля. Наше завдання – не шкодити планеті Земля, вчитися заощаджувати її ресурси, дбати про своє майбутнє та долю майбутніх поколінь, мешканців Землі.

 В рамках проекту «Від чистого довкілля до цікавого дозвілля» 8 січня 2019 року  з учнями та педагогами ЗЗСО І-ІІ ст. с. Смолигів було проведено  інтерактивний семінар «Життя на планеті Земля залежить від тебе» координатором Всеукраїнського проекту «Земля залежна від тебе», екопсихологом ,   керівником гуртка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Мельницьким Михайлом Євгеновичем.

 Розпочали ми з найпростішого – визначали, кожен для себе, що ж таке щастя? Попробували попрацювати у змішаних  групах . Визначали пріорітети з точки зору дітей та дорослих. Вчилися прислухатися до думки молодшого покоління, тому  що майбутнє належить їм і вони мають визначитися, яким вони його хотіли б отримати в спадок. Малювали та описували дерево роду та під класичну музику висаджували жолуді  як символ могутності кожної української родини.

Від виконаної роботи всі  отримали масу позитивних емоцій та розуміння, що майбутнє залежить від нашої відповідальності перед нащадками.

В рамках місячника екологічного виховання в нашу школи завітали викладачі-екологи з Києва та Луцька, які провели з учнями екологічні уроки на тему: «Здорова Земля- це наше здоров’я та процвітання». Кузнєцова Ірина Миколаївна запропонувала під час проведення уроку учням початкових класів приєднатися до акції «Посади дерево для щастя Землі». Усі школярі отримали в подарунок стаканчик із землею, в якій лежав плід чорного горіха. Запропоновано проростити його і висадити біля свого дому.

Мельницький Михайло Євгенович, представник Східноєвропейського національного університету м.Луцька організував спілкування з учнями «Життя на планеті Земля залежить від тебе». Переглянувши відеопрезентацію, учні вкотре переконалися, що забруднення річок і озер, загибель лісів, знищення багатьох видів рослин і тварин – справа рук людини. Проте тільки людина може врятувати природу.

Корчмар Марина, представник громадської організації «Слово мудрості» (м.Київ) провела виховний захід «Гроші. Багатство. Наш вибір?», під час якого учні мали можливість вирішити, які корисні для себе й планети справи вони можуть робити вже сьогодні. Наступним етапом стала посадка плодових дерев біля школи.

Варто відзначити, що візит до школи гостей та проведені ними заходи дали зрозуміти кожному, що і дорослі, й діти повинні об’єднати свої зусилля у справі захисту довкілля.

«Зробимо планету щасливою – і самі будемо щасливими!» - основний підсумок цієї зустрічі.

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua