Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

Перша афілійована (не) педагогічна конференція «Розвиток сучасної освіти: від мрії – до дії».

Ми вперше  провели в нашій громаді (не) педагогічну конференцію. Це новий вид роботи , який проводять у всьому  світі в новому дискусійному форматі для розвитку співтворчості всіх учасників заходу. Ми старалися організувати демократичне місце зустрічі, для обговорення питань , які стосуються розвитку освіти в нашій громаді і які турбують кожного. Це – унікальна платформа професійного зростання, співпраці і розв язання спільних  задач за принципом «Дай,якщо можеш –Візьми, якщо хочеш» . Я вірю, що всі ті, хто тут зібрався, це – спільнота кращих агентів змін, які творять ефективну модель для трансформацій в освіті на рівні окремо взятої школи, окремого регіону та країни в цілому – разом ми сила!

Усі, кому не байдуже, як розвивається освіта в Україні, могли поділитися своїм досвідом в атмосфері, яка об’єднує.

Найважливішим принципом нашого заходу була свобода. Самі учасники вирішували, як провести день . Всі мали можливість взяти участь у паралелях,  взяти індивідуальну консультацію в  залучених експертів,  просто поспілкуватися з колегами, батьками, учнями, представниками влади і обговорити важливі для кожного теми.

Протягом дня у нас працювали дві паралелі по 5 локацій, у кожній локації працювали залучені  експерти.  У нас працювала ініціативна група студентів, з радістю, давали відповіді на запитання, які  цікавили учасників заходу, проводили на локації і фотографували на наших фотозонах. Це- Гринюк Дарина, Виголінська Ольга, Савицька Ірина, Колодійчук Віка, Шумило  Катя і  Яценюк Максим. В перерві всіх присутніх запросили посмакувати козацьким кулешем .У перерві між паралелями відбувся нетворкінг : « Я хочу сказати слово»,… Перед початком роботи, усіх присутніх привітала Галина Прус Смолигівський сільський голова  та Валентина Остапчук - директор ВОЕНЦ, заслужений працівник освіти.

Запрошеними спікерами у нас попрацювали люди, яким не байдуже розвиток освіти в нашій ОТГ, це-  Зарина Дацик –проектний менеджер-фандрейзер громадської організації, «Волинський Інститут Права», сертифікований тренер, керівник щорічних проектів «День кар єри «Profi Day» та «Наукові Пікніки в Україні» .

Тема: «Активізація громадської активності молоді  та її участі у місцевому розвитку».

Ковальчук Ірина –завідувач навчально-методичним кабінетом Луцького педагогічного коледжу, кандидат філософських наук, доцент.

Чемерис Ірина – соціальний педагог Луцького педагогічного коледжу.

Тема: «Головні тренди в освіті (мякі навички) SEEL ( міжнародна програма соціально-емоційного та етичного навчання)»

Петро Гоцалюк – експерт Волинський відокремлений підрозділ центр  розвитку місцевого самоврядування.

Тема: Роль закладів освіти в економічному розвитку громади.

Світлана Щербик – вчитель початкових класів ЗЗСО І-ІІ ст. с. Смолигів.

Тема: «НУШ –виклики і перспективи»

Володимир Пшибельський – заступник директора ВОЕНЦ.

Тема «Хакатон, як інноваційна форма залучення учнів та студентської молоді до науково-експериментальної практичної діяльності».

                                                 2 ПАНЕЛЬ

Надія Куліш – вчитель української мови та л-ри ЗЗСО І-ІІІст. С. Смолигів, Ніна Скопюк – вчитель російської мови та зарубіжної л-ри ЗЗСО І-ІІст. с. Смолигів.

Тема: « Академічна доброчесність: вимога чи необхідність?»

Зарина Дацик - проектний менеджер-фандрейзер громадської організації, «Волинський Інститут Права», сертифікований тренер, керівник щорічних проектів «День кар єри «Profi Day» та «Наукові Пікніки в Україні» .

Тема: Важливість профорієнтаційної діяльності в школі. Нові підходи»

Ольга Шарута – кореспондент, ведуча у телерадіокомпанії «Волинь UA»/

Тема «Роль ЗМІ в створенні позитивного іміджу закладів освіти»

Валентина Шабатовська- начальник  соціального відділу Смолигівської сільської ради;

Світлана Андрійчук –начальник гуманітарного відділу Смолигівської сільської ради.

Тема : «Соціальна робота в громаді . Інструменти виявлення    випадку у закладі освіти»

Світлана Буднік – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ імені Лесі Українки, керівник гуртків ВОЕНЦ.

Тема: «Дослідницька діяльність з акваріумістики  у гуртковій роботі».

Підготувала світлана Андрійчук

    

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua