Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

«Низький уклін тобі, матусю…»

За все, що маю, дякую тобі.

За все, що маю, буду мати –

Нехай світанок цим весняним святом

Над цілим світом зоряно цвіте.

Хай сяє сонце в серці слово «мати» —

Таке незгасне, вічне і святе. 

 У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. Саме в цей день, 14 травня, було вирішено провести свято юних талантів – звіт-огляд  художньої самодіяльності ЗОШ І-ІІ ст. с. Смолигів. Переповнений концертний зал – мами, тати, бабусі, дідусі, вчителі, мешканці села прийшли на свято і ніхто не залишився байдужим до виступів маленьких артистів. В концерті виступили майже всі учні ЗОШ І-ІІ ст.. с. Смолигів. Почергово звучали народні пісні, на зміну джазовим композиціям та інструментальним п’єсам звучали задушевні пісні про маму.

 Звітний концерт – визначна подія. Юні обдарування відчувають себе справжніми артистами. Це концерт, де ще маленькі учасники виступають пліч-о-пліч зі своїми старшими та досвідченими друзями.  До початку концерту в БК с.Сарнівка, де відбувався звіт, було розміщено виставку декоративно-ужиткового мистецтва, де були представлені роботи мам та бабусь учнів. Виставка вирізнялася різноманіттям  технік виконання виробів. Тут можна було побачити бісероплетіння, вишиті рушники та картини, чудові аплікації, неймовірної краси малюнки. Концертна програма вразила усіх присутніх різножанровим змістом та майстерністю виконання.

 Всіх гостей свята полонила майстерність ведучих концерту – Мельника Іллі та Садик Вікторії. Для них виступ в ролі ведучих був вдалим дебютом.

 До уваги глядачів було запропоновано близько тридцяти номерів художньої самодіяльності. Присутні бурхливо аплодували після кожного виступу.
 На професійному рівні звучали музичні твори у виконанні вокальної групи учнів основної школи, ансамблю баяністів у складі Марушка Богдана С., Драгана Олександра та Котоловського Юрія. Неперевершеними у читанні українського гумору були Яценюк Максим та Дацюк Юрій.

 Високим рівнем творчої майстерності відзначилися сольні виконавці: Виголінська Ольга, Гринюк Дарина, Садик Вікторія; дуети у складі Марушко Інни та Ляшук Вікторії, Марушко Інни та Яценюк Олени, Томчук Анастасії та Жуковської Софії, Бірук Анастасії та Шишко Людмили.

 Багато теплих, щирих почуттів, посмішок, позитивних емоцій подарували вокально-хореографічні композиції – «Мамине серце», «Краса», «Тільки в нас на Україні». Захоплення у глядачів викликали український танок та рок-н-ролл у виконанні танцювальних колективів.

 Пліч-о-пліч з учнями виступали їхні наставники – керівники вокальних груп – вчитель музики Позняк П.А. та художній керівник БК с. Сарнівка – Ворошик В.С., керівник хореографічного гуртка – Біда Н.А. та учасниця художньої самодіяльності БК с. Сарнівка – Щербик Аліна. На концерті вперше було використано клавішний інструмент «Yamaha», подарований ЗОШ І-ІІ ст. с.Смолигів німецькими друзями. Використання даного інструменту внесло різноманітність у програму концерту.

 Кожен віршик, пісня, танець  перетворили святкову атмосферу на осередок прояву любові, ніжності, тепла, таланту та радості. У будинку культури панувала атмосфера уваги та доброзичливості. Переповнений зал, гучні  аплодисменти та щирі посмішки свідчать про небайдужість жителів до культурних заходів, що проводяться в громаді.

 Сільський голова Прус  Г.Д. та директор навчального закладу Марушко В. В. подякували усім учням, які взяли участь у звітному концерті, та керівникам-організаторам свята. Галина Дмитрівна подарувала художню літературу шкільній бібліотеці  та нагородила грамотами Позняка П.А. та Ворошика В.С.  Високий рівень організації концерту доводить, що наші педагогічний та учнівський колективи живуть повноцінним життям.

 Ми вітаємо всіх учасників виступу і бажаємо успіхів у навчанні та здійсненні творчих задумів!

                                                                    Підготував гуманітарний відділ виконавчого комітету Смолигівської сільської ради

                  



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua