Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

Вареники для учасників АТО

  З любов"ю та азартом ліпили вареники дівчатка Смолигівської ЗОШ І-ІІ ступеня, а також учителі, долучилася також до акції сільський голова Прус Галина та начальник гуманітарного відділу Андрійчук Світлана. Ініціатором став отець Свято-Покровського храму с.Хорохорин Ліпчик Віктор, який є військовим капеланом. Він один з тих, який був на сході у зоні АТО, як ніхто з інших знає, що українські солдати раді лакоминкам, які готують діти та жінки.

 Вареники - українська національна страва, про яку знає увесь світ. Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво. Борщ, галушки, куття, а іноземець скаже – то Україна. А таку страву, як вареники знає кожен не лише з творів Гоголя та казок. Як кажуть: „Вареники, вареники, Божі хваленники, не кожен їх варить, але кожен хвалить”.

  Назва вереники – є загальноукраїнською, а пироги – західноукраїнською (галицькою). Вважається, що страва існувала ще в часи язичництва і за своєю символікою різнилася з теперішніми уявленнями. Її споживання приписують ще трипільцям, де вареники символізували в них місяць та плодючість.

   Ліпили пироги у школі з картоплею та поливали шкварками з жиром. Всю свою любов до України та українських солдатів вкладали у страву учасники акції. 

    Естафету продовжать вже завтра учні та вчителі Хорохоринської ЗОШ І-ІІІ ступеня. 

    "Повертайтеся живими додому!!!!!" - кажуть жителі Смолигівської ОТГ для солдатів.

                               

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua