Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Смолигівська громада» (код ЄДРПОУ: 04332393) був реорганізований і увійшов до складу Торчинської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Смолигівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Торчинської громади

ГОРДИМОСЯ ПЕРЕМОГОЮ У КОНКУРСІ МІНРЕГІОНУ ЗА ПІДТРИМКИ РАДИ ЄВРОПИ "КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ"

Село Смолигів – це мальовнича Волинь з працьовитими людьми та мудрою господинею, головою громади Прус Галиною. 
У Смолигові майже 30 років чекали на відкриття садочка: реконструювали існуючу колгоспну будівлю на дитячий садочок, яка розрахована на 35 діток. Cпоруджували приміщення за сучасними технологіями, враховуючи те, що у ньому перебуватимуть діти, на об’єкті використовувалися всі сучасні технології з енергоефективності, лаки, фарби такі, щоб дітвора не страждала від парів, шкідливих фарб. Передбачена і тепла підлога, євровікна, сучасна газова котельня, всі умови по утепленню виконані, як по даху, так і по підлозі. На території садка встановлений дитячий майданчик повністю без пластику, зроблений з деревини та екологічно чистих матеріалів. 
Найбільшу частку фінансування реконструкції ДНЗ «Казка» склав місцевий бюджет – 2млн. 200 грн., оскільки, було продано земельну ділянку на якій побудовано у с.Смолигів ТОВ «Нестле Україна», а саме логістичний центр NESTLE. Ще 1 млн. грн. було виділено з обласного бюджету та 900 тис. грн. з районного. Залучені також кошти місцевих підприємців, німецькі партнери на відкриття подарували постільну білизну і постійно підтримують та відвідують заклад, дарують подарунки.
У садочку працює творча і дбайлива команда вихователів на чолі з директором Притульською Тетяною, і для батьків це велика підтримка — йдучи на роботу, залишити своїх малюків у такому розкішному, обладнаному та затишному дитячому закладі.
Було створено 15 робочих місць. Колектив дитсадка уже повістю укомплектований, у навчальному закладі працюють молоді спеціалісти з громади: вихователі, няні, медсестра, повар і техпрацівник. Кожна дитина від 3 до 5 (6) років охоплена дошкільною освітою. Рівень підготовленості дітей є на високому рівні. Батьки мають можливість працевлаштовуватись, адже діти перебувають під постійним наглядом вихователів.
У вересні цього року ми заповнили заявку на конкурс «Кращий практик місцевого самоврядування» за напрямком «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах», а саме наша практика це «Відкриття європейського дошкільного навчального закладу «Казка» у Смолигівській громаді, створення нових робочих місць» (Сільські, селищні, міські ради ОТГ) отримала почесне друге місце. Ми лише одні з переможців з Волинської області. Дякуємо за визнання практики Мінрегіоном. 
Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, виступаючи на підсумковій конференції конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році. «Я брав участь у відборі усіх проектів – учасників конкурсу. Тому з впевненістю можу сказати, що через деякий час колеги з Європи їхатимуть до вас у громади вивчати кращі практики вирішення місцевих питань. Бачу, що нарешті вивільнився величезний потенціал і бажання місцевих лідерів приймати цікаві, нестандартні рішення. Ви на власному прикладі долаєте зневіру, демонструючи, що зміни можливі і залежать вони від ініціативних людей на місцях. Перемагаючи, ви робите переможцями жителів ваших громад, стаєте прикладом для наслідування, надихаєте», — звернувся до учасників конкурсу В’ячеслав Негода.
У 2017 році в рамках Конкурсу відзначено 29 органів місцевого самоврядування, з них 10 об’єднаних територіальних громад, дві обласні ради, три районні ради, вісім міських, чотири сільські та дві селищні ради.

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua